Over Lengersdorf

Na een start in 2001 met een breed aanbod van diensten op P&O gebied met een klein team zijn we inmiddels een nog steeds groeiende landelijke organisatie met een team van lokale coaches gespecialiseerd in re-integratie spoor 2 en outplacement.

Visie Lengersdorf

Lengersdorf is een bedrijf dat mensen die op zoek zijn naar ander werk begeleiding biedt in de vorm van coaching en praktische hulp bij het vinden daarvan. De trajecten zijn onder te verdelen in re-integratie, outplacement en loopbaanadvies trajecten.

Onze visie is dat werk een belangrijk deel van een mensenleven is en dat het hebben van werk de kwaliteit van leven op zichzelf al verbetert. Op het gebied van inkomen en stabiliteit, sociale contacten en gevoelens van erbij horen / status en de persoonlijke ontwikkeling van een mens in zijn vakgebied en kwaliteiten.

Het beoogde resultaat in trajecten is altijd het verkrijgen van werk. Wij zijn van mening dat dit resultaat het beste te behalen is samen met onze cliënt en door zijn interesses en loopbaanperspectieven te respecteren. Het is onze toegevoegde waarde om de visie van de cliënt op zijn loopbaan op realiteit te toetsen en hem of haar te adviseren bij de concrete arbeidsmarktbenadering.

Wij zijn sterke begeleiders in het proces van afscheid nemen tussen werkgever en werknemer. Wij houden van duidelijkheid en adviseren werkgever en werknemer in de te nemen stappen en de wettelijke kaders die van toepassing zijn. Met kennis van zaken en ervaring in ontslag en ziekte trajecten houden wij de balans tussen de belangen van werkgever en werknemer met als doel een oplossing voor de werkgever in zijn bedrijfsstrategie en een oplossing voor de werknemer in zijn te herstellen loopbaanpad.

Onze werkwijze

In onze werkwijze onderscheiden wij ons door een pragmatische aanpak. Kwaliteit in de coaching, in te zetten instrumenten en kennis van de arbeidsmarkt met als doel de kortste weg naar duurzaam werk.

Onze trajecten zijn altijd gericht op het behalen van resultaat binnen een realistische termijn.

Onze begeleiding is altijd maatwerk. Na een intakegesprek zal per traject worden aangegeven welke activiteiten en instrumenten concreet ingezet zullen worden. Kenmerkend verschil bij de aanpak van spoor 2 versus outplacement is dat de inspanningsverplichting van de medewerker in een spoor 2 traject zwaarder weegt dan in een outplacement traject en dat de activiteiten die uiteindelijk door UWV worden beoordeeld concreet worden gemeten.

Lees hier meer over onze werkwijze

Onze coaches

Ons team bestaat uit vaste medewerkers en hebben bij elkaar al vele jaren ervaring in het begeleiden van mensen naar (ander) werk. Onze coaches wonen en werken regionaal met kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Ontmoet onze coaches